Povećan nivo terorističke aktivnosti u Sibirskom federalnom okrugu

Izvor: Vostok.rs, 24.Okt.2018, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan nivo terorističke aktivnosti u Sibirskom federalnom okrugu

Nivo terorističke aktivnosti u Sibirskom federalnom okrugu je u porastu, svi objekti u ovom središnjem delu Rusije ulaze u polje interesovanja međunarodnih terorista, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev, prenose RIA Novosti.


„Visoka verovatnoća upada terorista u objekte u ovom okrugu izazvana je povećanim intenzitetom migracije iz zemalja Centralne Azije i Zakavkazja“, istakao je on na konferenciji o bezbednosti održanoj u Novosibirsku.


Prema njegovim rečima, za devet meseci ove godine zabeleženo je 56 krivičnih dela terorizma u Sibirskom okrugu.


Patrušev se osvrnuo i na nedavnu tragediju u Kerču, kada je student usmrtio 21 čoveka i ranio preko 50 ljudi u Politehničkom koledžu, rekavši da je taj incident ukazao na neefikasnost preventive kada je reč o problematičnoj omladini u Rusiji, ali i da je neophodno povećati efikasnost kontrole tržišta oružja.


On je podsetio da to nije bio prvi slučaj da je jedan učenik napao svoje vršnjake – slični incidenti su se dogodili i u Moskvi, Permi Šadrisnku i Barabinsku.


„Upravo je zbog toga neophodno sprovesti detaljnu analizu uslova zbog čega uopšte dolazi do ovakvih zločina, kako bi se povećala bezbednost svih objekata širom Rusije“, zaključio je.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.