Potvrđeno 80 slučajeva majmunskih boginja u 12 zemalja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Maj.2022, 18:31

Potvrđeno 80 slučajeva majmunskih boginja u 12 zemalja

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izvijestila je da je do sada potvrđeno oko 80 slučajeva majmunskih boginja u 12 zemalja, a da se ispituje još 50 sumnjivih slučajeva. Zaraze su potvrđene u devet evropskih zemalja, kao i u SAD-u, Kanadi i Australiji. "Širenje majmunskih boginja moglo bi se ubrzati u regionu jer se ljudi okupljaju na zabavama i festivalima tokom ljetnjih mjeseci", izjavio je regionalni direktor WHO-a za Evropu Hans Kluge. Izrael je 21. maja prijavio prvi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

SZO radi na smjernicama za smanjenje širenja majmunskih boginja

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2022

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) radi na daljim smjernicama o ublažavanju širenja majmunskih boginja, usred zabrinutosti da bi broj slučajeva mogao dodatno da poraste tokom ljetnjih mjeseci, izjavio je danas Dejvid Hejman, predsjednik Strateške i tehničke savjetodavne grupe SZO za ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.