Potvrda Senata - Bret Kavano imenovan u Vrhovni sud SAD

Izvor: N1 televizija, 06.Okt.2018, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrda Senata - Bret Kavano imenovan u Vrhovni sud SAD

Senat SAD odobrio je imenovanje sudije Breta Kavanoa u Vrhovni sud, sa 50 glasova za i 48 protiv.

Kavano (53), kandidat je predsednika Donalda Trampa i očekuje se da u Vrhovnom sudu zastupa konzervativne stavove.

Njegov izbor je bio doveden u pitanje, pošto je nekoliko republikanskih senatora navelo da ne zna hoće li glasati za njegovo imenovanje, zbog navoda da Kavano ima istoriju seksualnih napada.

Takvu optužbu prva je iznela i o tome svedočila pred >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Senatom univerzitetska profesorka psihologije Kristin Blejzi Ford (51), koja tvrdi da je kandidat za Vrhovni sud pokušao da je siluje na jednoj žurci 1982. godine, kad su bili u srednjoj školi. Federalni istražni biro (FBI) sproveo je ove nedelje istragu tih navoda i izveštaj juče dostavio Odboru američkog Senata za pravosuđe.

Predsednik tog Odbora, republikanac Čak Grasli, rekao je da u izveštaju FBI nema naznaka o neprikladnom ponašanju Kavanoa, dok su demokrate navele da izveštaj "deluje kao proizvod nepotpune istrage".

Lider demokrata u Senatu Čak Šumer je pre glasanja rekao da je to "jedan od najtužnijih momenata" u istoriji Senata i SAD.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Senat potvrdio imenovanje Kavanoa za Vrhovni sud

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2018

Senat je potvrdio Trampovog kandidata za Vrhovni sud Breta Kavanoa sa 50 glasova za u 48 protiv.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.