Potres u Tihom oceanu: Ukinuto opozorenje na tsunami

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Maj.2023, 07:55

Potres u Tihom oceanu: Ukinuto opozorenje na tsunami

Upozorenje na tsunami, izdato ranije u petak nakon snažnog potresa u Tihom oceanu, više nije na snazi, izvijestio je centar za praćenje tsunamija na Havajima. "Na osnovu svih dostupnih podataka, opasnost od tsunamija je prošla", navodi se u saopćenju Pacifičkog centra za upozorenje na tsunami. Snažan potres jačine 7,7 pogodio je u petak oblast u Tihom oceanu jugoistočno od Nove Kaledonije, gdje je stanovništvo evakuirano dalje od obala. Potres je bio oko 300 kilometara od Nove...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Snažan zemljotres u Tihom okeanu, evakuisane obale zbog mogućeg cunamija

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Maj.2023

Snažan zemljotres magnitude 7,7 pogodio je danas oblast u Tihom okeanu jugoistočno od Nove Kaledonije, gde je zbog opasnosti od cunamija stanovništvo evakuisano dalje od obala.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.