Potpredsednik SAD u nenajavljenoj poseti Iraku

Izvor: RTS, 23.Nov.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsednik SAD u nenajavljenoj poseti Iraku

Majk Pens, potpredsednik SAD stigao je u nenajavljenu posetu američkim vojnicima u Iraku. Usledio i razgovor sa premijerom te zemlje Adilom Abdulom Mahdijem, javlja "Rojters".
Majk Pens je u pratnji supruge Karen Pens, pod jakim bezbednosnim merama sleteo u vazduhoplovnu bazu Al Asad u zapadnom Iraku gde su stacionirane američke trupe, javlja Rojters

Potpredsednik SAD je tokom posete >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << američkim trupama u Iraku kritikovao istragu koja vodi opozivu predsednika Donalda Trampa.
Poručio je da Trampova administracija radi na tome da obezbedi novo povećanje plata za oružane snage i nagovestio da istraga o impičmentu usporava taj proces.
"Gerilska politika i beskrajne istrage usporavaju stvari u Vašingtonu", rekao je Pens, prenosi Vašington Post.
Nakon posete američkim vojnicima, potpredsednik SAD se sastao sa premijerom Iraka Adilom Abdulom Mahdijem. Detalji razgovora nisu saopšteni, javlja Rojters
Pensova nenajavljena poseta Iraku je prva na najvišem nivou od kada je pre dva meseca Tramp naredio povlačenje američkih trupa iz Sirije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pens obišao trupe u Iraku, pružio podršku Kurdima

Izvor: VOA, 23.Nov.2019

Potpredsednik Sjedinjenih Država Majk Pens boravio je u subotu u nenajavljenoj poseti Iraku da bi uverio iračke Kurde da imaju podršku Amerike, nakon odluke predsednika Donalda Trampa da povuče snage iz severne Sirije, koju su mnogi kritikovali kao izdaju kurdskih saveznika. Pens se sastao sa...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.