Potpisan ugovor o izgradnji 55 montažnih kuća za izbegla lica iz Bosne i Hercegovine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2020, 14:44

Potpisan ugovor o izgradnji 55 montažnih kuća za izbegla lica iz Bosne i Hercegovine

Potpisan je ugovor o izgradnji 55 montažnih kuća namenjenih izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje će se graditi u 39 opština na teritoriji Srbije, a reč je o ugovoru vrednom 1.233.775 evra.

Potpisali su ga v.d. direktora "Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru" d.o.o. Beograd Dušan Kovačević i predstavnik izabranog izvođača radova.

Izgradnja montažnih kuća deo je devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa, navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopštenju Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru.

Podseća se da je to zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske čiji je cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za 8.320 izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije, odnosno 24.960 korisnika prema odobrenim sredstvima donacije u ovom trenutku.

Program se sprovodi uz podršku OEBS -a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.