Izvor: RuskaRec.ru, 20.Jun.2017, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan memorandum o saradnji NIS-a i Univerziteta u Banja Luci

Dokumentom je predviđeno uspostavljanje partnerskih odnosa između kompanije NIS i ove obrazovne ustanove u promociji i popularizaciji ruskog jezika i kulture u Republici Srpskoj, kao i u razvoju naučnih istraživanja, usavršavanju kadrova i razmeni znanja. Istovremeno, saradnjom je predviđeno i organizovanje gostujućih predavanja NIS-ovih stručnjaka na Univerzitetu u Banja Luci, uključivanje studenata u kompanijske programe namenjene mladima, kao i zajednički rad na stvaranju uslova za održavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Olimpijada znanja iz ruskog jezika u Republici Srpskoj.
Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za organizaciona pitanja je ovom prilikom istakao: „Za nas je velika čast da je kompanija NIS započela saradnju  sa Univerzitetom u Banja Luci. Verujemo da će naša saradnja u oblasti nauke i obrazovanja doprineti reafirmaciji i popularizaciji ruskog jezika u Republici Srpskoj, kao i jačanju kapaciteta i osposobljavanju kadrova za zajedničke projekte koji će, siguran sam, dostići  vrhunske rezultate u budućnosti“.
Svečanosti koja je organizovana ovim povodom, pored delegacije NIS-a i Predstavništva Rossotrudničestva u Srbiji,  ,,Ruski dom'', prisustvovali i ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Nj.E. g. Stanimir Vukićević, savetnik u Ambasadi Rusije g. Petar Frolov i konzul Republike Srbije u Banja Luci g. Radoslav Ilić.
Partnerstvo sa obrazovnim i naučnim institucijama kompanija NIS razvija već pet godina u okviru korporativnog programa „Energija znanja“ čiji je cilj unapređenje uslova za obrazovanje i školovanje mladih stručnjaka, kao i prilagođavanje studijskih  programa potrebama tržišta. Kompanija je do sada potpisala 46 sporazuma sa naučnim i obrazovnim ustanovama u Srbiji i u  inostranstvu, a kroz programe stipendiranja do sada je prošlo više od 94 studenata.  Za svoj doprinos razvoju obrazovanja u Srbiji, kompanija NIS je u 2016. godini dobila prestižnu „Svetosavsku nagradu“ koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.