Potonuo trajekt u Indoneziji, nestalo 178 osoba

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2018, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo trajekt u Indoneziji, nestalo 178 osoba

Najmanje 178 osoba vode se kao nestale nakon što je trajekt koji je prevozio i putnike potonuo u jezeru na indonežanskom ostrvu Sumatra, što je mnogo više nestalih nego što je ranije procenjeno, prenela je agencija AP.

Uznemireni članovi porodica nestalih zatražili su da se uloži više napora u spasilačku operaciju i kritikovali vlasti Indonezije zbog neuspeha da primene osnovne mere bezbednosti kada su u pitanju brodovi.

Drveno plovilo prenatrpano putnicima, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kao i desetinama motocikala nije imao popis tereta, a zvaničnici su u više navrata menjali saopštenje o broju putnika koje je trajekt prevozio nakon što su ih pojedini građani obavestili o nestanku svojih članova porodica.

Svega 18 preživelih je nađeno tokom nevremena, nekoliko sati pošto je u ponedeljak uveče potonuo trajekt.

Policijski zvaničnici rekli su za agenciju AP da je, prema rečima preživelih, manje od polovine ljudi skočilo u vodu pre nego što je trajekt potonuo.

Ronioci pretražuju jezero na dubini od 25 metara, a najavljeno je i korišćenje podvodnog drona.

Jezero Toba vuklanskog porekla u severnom delu ostrva Sumatra popularna je turistička destinacija.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.