Okončana potera za naoružanim napadačem iz Liverpula – upao u bioskop i pucao FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 08:52

Okončana potera za naoružanim napadačem iz Liverpula – upao u bioskop i pucao FOTO/VIDEO

Engleska policija uhapsila je muškarca osumnjičenog da je pucao u punom bioskopu, čime je okončana višečasovna potera, javlja San.

Policija oblasti Mersisajd dobila je prijave o pucnjima koji su se čuli u Šoukejs bioskopu na istočnom Lankašir putu, pošto je muškarac nosio vatreno oružje, preneo je britanski Ekspres.

Policija je saopštila da je muškarac prvo upao u obližnju trafiku u 20 sati i pretio radniku, tražeži novac, pre nego što je ispalio hitac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i otišao praznih ruku.

Prodavac nije povređen tokom incidenta.

Manje od sat vremena kasnije, upao je u bioskop i pretio zaposlenima u foajeu, pre nego što je napustio objekat, ali je stigao da ispali nekoliko hitaca u vazduh i pobegne automobilom.

Očevidac Kreg Murhed (35) rekao je za Liverpul eho da je bio u zgradi bioskopa 45 minuta, gde je išao da gleda film "Wonka" sa ćerkom i njenim drugom, koji imaju po 14 godina.

Kada se film završio, čuo je policiju kako ulazi na zadnji ulaz, a kada je izašao u foaje, shvatio je da je bioskop zaključan.

"Kada smo izašli iz bioskopske sale, naoružani policajci su utrčavali. Razgovarao sam sa devojkom za pultom, očigledno je tip uperio pušku u nju. Bila je u šoku", dodao je Murhed.

Nešto kasnije, oko 22.20 po lokalnom vremenu, čula se nova pucnjava na Malpas roudu.

Policija je jutros saopštila da je muškarac star 49 godina u Fazarkerliju, predgrađu Liverpula, uhapšen.

Kada su pokušali da ga privedu, muškarac je bio agresivan, zbog čega su upotrebili elektrošoker. Njemu se na teret stavlja posedovanje oružja sa namerom da ugrozi tuđe živote i pljačka, a odveden je u policijsku stanicu u okrugu Mersisajd, gde mu je određen pritvor.

Policija je potvrdila da niko nije povređen i da incident nije povezan sa terorizmom, ali da se tretira kao veliki incident.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Upao u bioskop i pucao! Raspisana potera za napadačem u Liverpulu

Izvor: 24sedam.rs, 04.Jan.2024

Policija je potvrdila da niko nije povređen i da incident nije povezan sa terorizmom, ali da se tretira kao veliki incident

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.