Izvor: Blic, 18.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posveta Čehovu

Posveta Čehovu

Na sceni 'Bojan Stupica' sutra (20.30) je premijera predstave 'Bolest porodice M' savremenog italijanskog pisca Fausta Paravidina u režiji Lari Zapia, rođenog Riječanina, beogradskog đaka koji živi i radi u Torontu.

Komad je svojevrstan omaž Čehovu, a reditelj o predstavi koja govori o propasti jedne mlade generacije i ograničenjima s kojima se sudaraju, kaže: 'Likovi u komadu nemaju ništa drugo do malo zemlje pod nogama i ogromno nebo pod kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žive. Oni su izolovani, okruženi beskrajnim horizontom. Nekakav antipod nama koji živimo drugačije. Mi smo navikli da ne vidimo horizont u svakodnevnom životu; živimo okruženi sivim zgradama, masama drugih tela, nekim ružnim limenim kutijama na točkovima. I dobro moramo istegnuti vratove da bismo videli nebo'.

Po rečima umetničkog direktora Gorčina Stojanovića, scenografija je vrlo neuobičajena jer, između ostalog, podrazumeva dva kubika žita, ali je vrlo upečatljiva i precizna. U ovoj predstavi igraju Mihajlo-Miša Janketić, Katarina Žutić, Dubravka Kovjanić, Dubravko Jovanović, Nikola Vujović, Miloš Vlalukin, Slobodan Pavelkić. Kostimograf je Boris Čakširan, dizajn scene su uradili Dalibor Laginja i Deni Šesnić, kompozitor je Duško Rapotec. Repriza je 22. oktobra.

T. Nj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.