Postanite BOT, ali za DOBRU STVAR!

Izvor: Mondo, 12.Jul.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postanite BOT, ali za DOBRU STVAR!

Ljudi nanose bol planeti, a životinje će pokušati da Zemlju spasu - eipa animiranog hita "Angry Birds 2", zajedno sa Ujedinjenim nacijama u akciji sprečavanja klimatskih promena.

Naše najdraže ljute ptičice i zelene svinje udružile su snage sa Ujedinjenim nacijama u akciji ActNow - kampanji koja govori o ozbiljnosti klimatskih promena i koja poziva na sprečavanje istih.

U kampanji ActNow ptice su morale da se udruže sa svojim starim neprijateljima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svinjama kako bi proširili svest o individualnim akcijama koje mogu da spreče klimatske promene.

Tokom trajanja kampanje, ekipa "Angry Birds 2", zajedno sa glumcima iz originalne verzije filma edukovaće ljude kako da u svakodnevnom životu malim koracima učine velike stvari za sprečavanje klimatskih promena i to koristeći ActNow Bot - novi inovativni UN-ov online alat za klimatske promene.

"Klimatske promene već danas utiču na naš svet bez obzira gde živimo. Upravo se kroz klimatske akcije - izgrađene na saradnji unutar i između zajednica - možemo suočiti sa klimatskom krizom. Zahvalni smo Angry Birds timu što su ponovo doprineli ovakvoj akciji i pravi su primer kako svako može da doprinese cilju i da je svaka akcija važna", rekao je Maher Naser iz odseka za globalne komunikacije UN-a.

Koristeći naprednu veštačku inteligenciju (AI), ActNow Bot potpuno je interaktivni chat bot koji se nalazi na sajtu UN (un.org/ActNow) koji se povezuje sa korisnicima i na taj način im predlaže svakodnevne akcije koje mogu da preduzmu, kako bi očuvali životnu okolinu.

Rezultati svake završene akcije se sabiraju, kako bi se podstakli i drugi da se uključe u kampanju. Na taj način se šalje poruka svim svetskim liderima i korporacijama da građani žele da uspore klimatske promene. Sve pomenute akcije će biti predstavljene tokom klimatskog samita Ujedinjenih nacija u Njujorku u septembru 2019. godine.

Ljute ptice i svinje biće na raspolaganju korisnicima za prvo preuzimanje ActNow Bot-a na veb stranici od 23. do 30. septembra, podstičući korisnike na akciju svojim individualnim predlozima.

Sve detalje pronađite na veb stranici UN, a film "Angry Birds 2" biće u bioskopima od 22. avgusta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.