Poslednje reči Ričarda Holbruka

Izvor: Blic, 15.Dec.2010, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednje reči Ričarda Holbruka

Posednje reči Ričarda Holbruka u komunikaciji sa lekarima neposredno pred smrt, odnosila se na Avganistan, izjavio je portparol Stejt departmenta Filip Krauli.

Pošto je američka štampa navela da su poslednje reči veterana američke diplomatije bile "Morate zaustaviti taj rat u Avganistanu", Krauli je juče na konferenciji za novinare, u neuobičajenom maniru, preneo detalje Holbrukove privatne konverzacije sa lekarima, pre nego što su počeli operaciju na njegovoj naprsloj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aorti.

Holbruka je smrt zatekla na položaju specijalnog izaslanika Bele kuće za Avganistan i Pakistan.

"U jednom trenutku medicinski tim mu je rekao: 'Morate da se opustite', na šta im je Ričard rekao: 'Ne mogu da se opustim, zabrinut sam zbog Avganistana i Pakistana'", naveo je Krauli, ali je dodao da to nije dosledan citat.

Prema njegovim rečima, na kraju razgovora je jedan član medicinskog tima rekao Holbruku: "Znate šta, mi ćemo pokušati da sredimo taj izazov dok ste Vi na operaciji", na šta je on odgovorio: "Da, gledajte da se pobrinete za to, uključujući okončanje rata".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.