Izvor: Danas, 16.Maj.2023, 20:11

Posle decenija ćutanja, Francuz priznao gde su streljali i sahranili naciste

Edmond Reveil (98), poslednji preživeli član lokalnog ogranka pokreta otpora, prekinuo je osam decenija ćutanja da bi ispričao šta se dogodilo nemačkim vojnicima. Na osnovu njegovog svedočenja, radovi na iskopavanjima će uskoro početi da se pronađu tela do 40 nemačkih vojnika koje je francuski pokret otpora pogubio u junu 1944. godine.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Drugi svetski rat: Veteran francuskog Pokreta otpora progovorio o streljanju nemačkih zarobljenika

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 09:26

Edmond Revel (98), poslednji je preživeli član lokalnog ogranka francuskog Pokreta otpora (FTP) koji je i lično prisustvovao masovnom pogubljenju na mestu zvanom Le Ver...Uskoro bi trebalo da počnu radovi na iskopavanju zemlje, kako bi se pronašla tela 40 nemačkih vojnika koje je francuski Pokret...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.