Poslanik britanskih konzervativaca uhapšen po optužbi za silovanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2020, 23:10

Poslanik britanskih konzervativaca uhapšen po optužbi za silovanje

Poslanik britanskog parlamenta uhapšen je po optužbi za silovanje, ali neće biti suspendovan iz vladajuće Konzervativne stranke do okončanja istrage.

Njegova bivša saradnica u parlamentu optužila ga je za silovanje i seksualni napad u vreme dok su bili u vezi, navode britanski mediji.

List Sandej tajms, koji je prvi objavio vest, naveo je da je bivša devojka poslanika u krivičnoj prijavi navela da ju je napao, primorao na seks i da je bila toliko traumatizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je morala da ide u bolnicu.

Konzervativna stranka koju vodi premijer Boris Džonson saopštila je da su optužbe protiv njenog poslanika ozbiljne i da je "ispravno da budu u potpunosti istražene".

Listovi Sandej tajms i Dejli mejl javili su da je uhapšen poslanik koji je bivši ministar u britanskoj vladi, ali nisu otkrili njegov identitet.

Poslanik koji je u 50-im godinama uhapšen je juče i pušten na slobodu uz kauciju, saopštila je londonska policija.

Policija je navela da se optužbe odnose na četiri odvojena incidenta za koja se u prijavi tvrdi da su se dogodili između jula 2019. i januara ove godine, prenosi Bi-Bi-Si.

Opozicioni laburisti osudili su kao "šokantnu" i "užasnu poruku" odluku konzervativaca da ne suspenduju svog poslanika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SKANDAL U BRITANIJI Bivši ministar i poslanik vladajuće Konzervativne stranke uhapšen zbog silovanja

Izvor: Blic, 03.Avg.2020, 00:12

Bivši ministar i poslanik vladajuće Konzervativne stranke uhapšen je nakon što ga je bivša savetnica u parlamentu optužila za silovanje i seksualni napad dok su bili u vezi, prenose danas britanski mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.