Poslanici optužuju: Tusk bi trebalo da se nađe pred sudom

Izvor: B92, 06.Sep.2019, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici optužuju: Tusk bi trebalo da se nađe pred sudom

Varšava -- Grupa poljskih poslanika saopštila je da bi bivši premijer i aktuelni predsednik Evropskog saveta Donald Tusk trebalo da se nađe pred specijalnim sudom.

Poslanici smatraju da bi Tusk trebalo da se nađe pred sudom zbog navodnog propusta u zaštiti poreskog sistema od prevare.

Nakon godinu dana svedočenja bivših državnih zvaničnika, uključujući i Tuska, parlamentarna komisija je u petak saopštila da je utvrdila da je vlada pod Tuskom tokom 2008-2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zanemarila informacije o velikim utajama poreza na promet na dodatu vrednost, prenosi AP.

Komisija je procenila gubitke na nekoliko milijardi dolara.

Zaključeno je da bi se Tusk i njegov tadašnji ministar finansija trebalo da se nađu pred sudom.

Članovi komisije su pretežno iz vladajuće partije Pravo i pravda, rivlaske stranke Tuskovoj, koje brine Tuskov kontinuirani uticaj na poljsku politiku uoči opštih i predsedničkih izbora, prenosi agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.