Poruka na Kipu slobode - izbeglice dobrodošle

Izvor: N1 televizija, 22.Feb.2017, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka na Kipu slobode - "izbeglice dobrodošle"

Ogroman crveno-beli transparent sa porukom "Izbeglice, dobrodošle" osvanuo je u utorak u Njujorku, na Kipu slobode, prenosi CNN.

Rendžeri agencije za zaštitu prirode, prirodnih i istorijskih objekata Nacionalnog parka brzo su skinuli transparent, ali fotografije su se već proširile društvenim mrežama.

Aktivisti grupe Alt Ladi Liberti rekli su da su oni postavili transparent i izdali saopštenje navodeći da skoro

svi Amerikanci imaju pretke iz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << neke druge zemlje i da imigranti i izbeglice čine tu zemlju velikom.

Zabrana ulaska izbeglicama, "kao što smo učinili Ani Frank, ne čini nas velikim", kaže se u saopštenju.

"Izbeglice su ovde dobrodošle, muslimani su ovde dobrodošli i imigranti su ovde dobrodošli. I ne radi se samo o našim precima. Svaki Amerikanac poznaje barem jednog imigranta ili izbeglicu. Želeli smo da pošaljeno poruku o tome kakva je Amerika kada smo u svom najboljem izdanju – zemlja koja je svetionik slobode u svetu, koju su izgradili imigranti", navodi se u saopštenju.

Fizičko ograđivanje od zemalja ili čitavih religija je u suprotnosti s našim vrednostima. To je ono što Kip slobode predstavlja", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.