Portugal traži pomoć Evrope zbog požara

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugal traži pomoć Evrope zbog požara

Više od 3.000 vatrogasaca borilo se danas protiv šumskih požara u Portugalu, a Lisabon je zatražio pomoć od Evrope za gašenje u strahu da bi se, zbog velikih vrućina idućih dana, požari mogli proširiti.

Izuzetno suvo i vruće vreme uzrokovalo je ovog leta najgore požare u Portugaliji koliko ljudi pamte.

Poginulo je 64 ljudi, a požari poslednjih sedmica i dalje izbijaju kako stižu sve jači toplotni talasi.

Ministrka unutrašnjih poslova Konstansa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Urbana de Sousa rekla je da je vlada u subotu zatražila pomoć Evrope jer strahuje od novih požara zbog visokih temperatura i jakih vetrova idućih dana, prenose madiji.

Zatražena je pomoć u kanaderima i vatrogascima.

Okrug Koimbra u centralnom delu zemlje proglasio je vanredno stanje zbog požara, kao i četiri opštine u toj regiji.

U požarima je juče izgorelo više od 140.000 hektara šume, više nego tri puta više od proseka u poslednjih deset godina, prema podacima EU.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

[FOTO REPORTAŽA] Vrhunac borbe sa požarima u Makedoniji: Bugarska, Turska i Izrael šalju svoje letelice

Izvor: TangoSix.rs, 14.Avg.2017, 08:00

Letnja sezona 2017. ostaće upamćena po katastrofalnim požarima koji divljaju na Mediteranu i na Balkanu, gde su najugroženije bile Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Albanija, Makedonija dok je Srbija ove godine imala nešto više sreće. Suvo vreme i nekoliko nedelja izuzetno visokih temperatura...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.