Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Nov.2018, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portparol: Tereza Mej neće prihvatiti sporazum o Bregzitu po svaku cenu

Britanska premijerka Tereza Mej danas je na redovnoj sednici vlade s ministrima razgovarala o rešavanju pitanja granice sa Irskom uveravajući da neće prihvatiti sporazum o budućim odnosima s Briselom posle Bregzita "po svaku cenu".

Premijerka je ipak rekla da je uverena u postizanje sporazuma u interesu svih, u nadi da će se postići najbolji mogući dogovor, ali ne po svaku cenu, izjavio je neimenovani portparol vlade.

Evropski pregovarač za Bregzit Mišel Barnije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji se nalazi u poseti Slovačkoj, izjavio je danas da još nije postignut sporazum dodajući da je pitanje granice sa Irskom i dalje kamen spoticanja u pregovorima.

Premijeri Irske i Velike Britanije razgovarali su juče o mogućnosti revizije mehanizma "mreže bezbednosti" (Backstop) kako bi se sprečilo vraćanje granice između Irske i britanske pokrajine Severne Irske posle Bregzita.

Mehanizam bi uključio ostanak Severne Irske u carinskoj uniji i jedinstvenom tržištu, ukoliko se ne pronađe drugačije rešenje. London se u načelu tome protivi jer bi to moglo da ugrozi teritorijalni integritet Velike Britanije.

Velika Britanija 29. marta 2019. godine zvanično izlazi iz članstva u Evropskoj uniji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.