Porota već sedam dana zaseda o krivici Džona Edvardsa

Izvor: Blic, 29.Maj.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porota već sedam dana zaseda o krivici Džona Edvardsa

Porota na suđenju bivšem demokratskom predsedničkom kandidatu Džonu Edvardsu zaseda već sedmi dan, odlučujući o tome da li je nekadašnja zvezda američke političke scene kriva za proneveru novca namenjenog za izbornu kampanju.

Edvards se tereti da je tokom izborne kampanje 2008.godine dobio više od 900.000 dolara donacija, koje nije prijavio, a kasnije ih je iskoristio da bi zataškao bračno neverstvo, koje je pretilo da uništi njegovu političku karijeru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Tokom suđenja, on je negirao krivicu, priznavši da je postojalo bračno neverstvo, ali da novac koji je dobio nije ni bio namenjen za kampanju, tako da nije mogao da ga zloupotrebi.

U američkom pravosudnom sistemu dvanaestočlan porota mora jednoglasno da donese odluku da li je optuženi kriv ili nije, nakon čega sudija donosi presudu.

Edvardsu po šest tačaka optužnice preti do 30 godina zatvora, ukoliko ga porota proglasi krivim.

Povezane vesti: Obama u mladosti uvodio pravila oko pušenja marihuane Ron Pol odustao od kampanje za predsedničku nominaciju Dinkić: Spotovi URS-a plaćeni manje nego što se govori u javnosti Romni: Nisam maltretirao homoseksualce Obama podržao gej brakove

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.