Porošenko potpisao zakon - u Ukrajini ZABRANJENI RUSKI FILMOVI

Izvor: Blic, 21.Apr.2016, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko potpisao zakon - u Ukrajini ZABRANJENI RUSKI FILMOVI

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko potpisao je zakon kojim se zabranjuju svi filmovi snimljeni u Rusiji posle 2014. godine, nakon ruske aneksije Krima.

Tim zakonom, koji je Porošenko potpisao kasno sinoć, zabranjeni su i ruski filmovi snimljeni posle 1991. godine ako se u njima "veliča rad vladinih ruskih tela".

Odnosi Ukrajine i Rusije pogoršali su se posle ruske aneksije Krima i podrške proruskim snagama u Ukrajini koje nasilno sprovode separatističku politiku u regionu Donbas, na istoku Ukrajine uz granicu sa Rusijom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ukrajina zabranila ruske filmove

Izvor: Radio 021, 21.Apr.2016

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko potpisao je zakon kojim se zabranjuju svi filmovi snimljeni u Rusiji posle 2014. godine, nakon ruske aneksije Krima...Tim zakonom, koji je Porošenko potpisao kasno sinoć, zabranjeni su i ruski filmovi snimljeni posle 1991. godine ako se u njima "veliča rad vladinih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.