Porošenko optužio Rusiju da u Ukrajinu šalje vojne konvoje

Izvor: Blic, 24.Avg.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko optužio Rusiju da u Ukrajinu šalje vojne konvoje

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko danas je optužio Rusiju da je na istok Ukrajine poslala vojne konvoje.

"Ove nedelje su tri velika vojna konvoja prešla našu granicu i krenula u pravcu Luganska, Donjecka i Debaljceva", rekao je Porošenko tokom vojne parade u centru Kijeva, povodom 24. godišnjice nezavisnosti Ukrajine.

On je kazao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Moskva snabdela proruske pobunjenike na istoku Ukrajine tenkovima, blindiranim vozilima i artiljerijom.

Porošenko je to rekao uoči današnjeg sastanka u Berlinu, na kojem će on, nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Fransoa Oland razgovarati o zajedničkoj strategiji za rešavanje ukrajinske krize.

Angela Merkel će se sastati s Olandom i Porošenkom prvi put posle maratonskih pregovora u Minsku u februaru ove godine, kada je posle 17 sati razgovora postignut mirovni sporazum.

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji je učestvovao u pregovorima u Minsku, nije pozvan u Berlin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.