Izvor: B92, 06.Jan.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica otrovana izduvnim gasovima

Ohadži-Egbema -- Trinaest članova jedne porodice među kojima i četvoro dece umrlo je u snu od trovanja izduvnim gasovima iz malog elektroagregata u selu na jugoistoku Nigerije.

Članovi nastradale porodice, koji su se okupili zbog božićnih i novogodišnjih praznika, upotrebili su elektroagregat da bi uključili televizor, ali su zaboravili da ga isključe pre spavanja.

"Kada se ujutru niko nije pojavio da počisti dvorište, otvorili smo prozor i videli naše rođake >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mrtve, svih 13", rekao je Madžesta Oluvo, čiji je brat, snaha i njihovo četvoro dece nastradalo u toj nesreći.

Dr Oliver Ahamba, iz lokalne bolnice u distriktu Ohadži-Egbema u državi Imo, rekao je da su članovi porodice preminuli od udisanja ugljen-monoksida.

Uprkos bogatim izvorima nafte u Nigeriji, sistem snabdevanja strujom u toj zemlji je u veoma lošem stanju, zbog korupcije i lošeg poslovanja, preneo je Rojters.

Veliki deo Nigerije nedeljama ostaje bez osnovnih izvora struje, zbog čega stanovnici koriste elektroagregate.

Slična nesreća dogodila se u Nigeriji u julu, kada je najmanje 17 ljudi umrlo na spavanju otrovano izduvnim gasovima iz elektroagregata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.