Porast zaraženih u kampusu Novosadskog univerziteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 18:11

Porast zaraženih u kampusu Novosadskog univerziteta

Kao i u opštoj populaciji, i u kampusu Novosadskog univerziteta među studentima vlada trend porasta broja zaraženih. 

To je bilo i očekivano nakon letnje pauze, kažu u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata. Punkt za vakcinaciju je i dalje aktivan u toj ustanovi, ali bez stvaranja gužve i redova.

Još uvek nije poznato da li su apeli lekara urodili plodom, kada je u pitanju imunizacija među mladima. Jedno je sigurno, predavanja na fakultetima se odvijaju, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << među studentima brojni su razlozi "za" i "protiv" vakcinacije.

Među onima koji obole od koronavirusa mahom dominiraju nevakcinisani studenti, kažu u Zavodu za zdravstvenu zaštitu. U proseku od 20 do 50 studenata sedmično – odluči se za vakcinaciju.

U domovima, zauzete sobe čekaju i nove studente jer je u toku novi krug za prijavu smeštaja, u kojima trenutno boravi skoro 2 i po hiljade studenata. Od toga ih je 5-oro zaraženih i nalaze se u sobama za izolaciju u svojim studentskim domovima.

Od januara njihovu sobu za izolaciju koristila su 3 studenta, kojima se uz pomoć poziva na broj kol centra dostavljala hrana i piće. Iz domova kažu da su za dobru epidemijsku situaciju u smeštaj zaslužni kako zaposleni, tako i akademci koji poštuju sve propisane mere, kao i pravila ponašanja u domu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.