Populista Tajani na čelu EP

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Populista Tajani na čelu EP

Posle četiri kruga glasanja i političkih kombinacija iza zatvorenih vrata, Evropski parlament izabrao je za novog predsednika italijanskog populističkog poslanika Antonija Tajanija, nekadašnjeg Berluskonijevog saradnika i pripadnika Forca Italija.

Tajanija pamtimo i kao bivšeg evropskog komesara za industriju između 2010 i 2014. Kritikovan je tada zbog prevelike "popustljivosti" prema automobilskoj industriji. Ovo su naknadno potvrdili i skandali o postojanju lažnih detektora >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << motornih zagađenja u automobilima BMW. Ispostavilo se da je to bila javna tajna, ali su svi nadležni u EU zatvrali oči.

Izbor Tajanija znači da su Evropski parlament, ali i EU, dodatno skliznuli udesno. Na čelu svih institucija sada se nalaze pripadnici desnog centra.

Pored Tajanija u EP, to je Luksemburžanin Žan-Klod Junker na čelu Evropske komisije i Poljak Donald Tusk na čelu Evropskog saveta. Vanredni izbori za predsednika Evropskog parlamenta održani su jer je dosadašnji predsednik, socijalista Martin Šulc dao ostavku kako bi učestvovao na predstojećim nemačkim parlamentarnim izborima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.