Izvor: B92, 13.Apr.2013, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popokatepetl izbacio gust dim

Meksiko -- Vulkan Popokatepetl izbacio je gust oblak pepela iznad savezne meksičke država Puebla, gde je na nekoliko gradova pao pepeo.

Meksički Nacionalni centar za sprečavanje katastrofa saopštio je da je pepeo izbačen 400 metara iznad vulkana posle čega su ga vetrovi odneli severoistočno, u suprotnom smeru od grada Meksiko koji je udaljen oko 45 kilometara.

Vulkan Popkatepetl, visok 5.450 metara, povremeno izbacuje pepeo, paru, ali i usijano kamenje.

Popokatepetl >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je od dolaska španskih kolonizatora 1519. imao 15 velikih erupcija, a poslednja se dogodila 1947. godine.

U poslednjih dvadesetak godina obližnja naseljena mesta su nekoliko puta bila evakuisana zbog aktivnosti tog vulkana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Popokatepetl "kašljuca"

Izvor: RTS, 13.Apr.2013

Vulkan Popokatepetl izbacio gust oblak pepela iznad meksičke države Puebla. Pepeo koji je pao na nekoliko gradova vetrovi odneli u suprotnom smeru od Meksiko Sitija...Iznad savezne meksičke države Puebla, vulkan Popokatepetl izbacio je gust oblak pepela...Meksički Nacionalni centar za sprečavanje...

Nastavak na RTS...

Popokatepetl izbacio pepeo

Izvor: Akter, 13.Apr.2013

Vulkan Popokatepetl izbacio je gust oblak pepela iznad savezne meksičke država Puebla, gde je na nekoliko gradova pao pepeo

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.