Izvor: B92, 03.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplava u centru Venecije

Venecija -- Deo istorijskog centra Venecije je poplavljen usled jakog vetra i obilne kiše koja pada već 24 sata na severu Italije.

Nivo vode u gradu je porastao na 132 centimetra iznad nivoa mora, saopštio je centar za praćenje vremenskih nepogoda. Poplavljen je i Trg svetog Marka u Veneciji, gde je nivo vode 20 centimetara. Iako se očekuje da do sutra nivo vode padne na 105 centimetara iznad nivoa mora, meteorolozi najavljuju pogoršanje vremena u utorak.

Poslednji put su poplave zabeležene 2002, kada je nivo vode iznosio 1,47 metra, dok je do sada najviši nivo voda dostigla 1966, posle katastrofalnih poplava koje su zahvatile sever Italije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.