Izvor: B92, 22.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponuda Al Kaide za SAD

Dubai -- Al-Kaida u Iraku ponudila je SAD rok od mesec dana za bezbedno povlačenje svojih vojnika iz te zemlje.

"Pozivamo (predsednika SAD Džordža) Buša da ne propusti ovu istorijsku priliku", rekao je Abu Omar al-Bagdadi, lider samoproglašene "Islamske države u Iraku" čije je formiranje u oktobru najavila Al-Kaida.

Autentičnost snimka, dodaju agencije, nije bilo moguće potvrditi, ali je on postavljen na dva glavna veb sajta koja koriste Al-Kaida i druge pobunjeničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupe u Iraku.

"Vaš odgovor čekamo kroz dve nedelje od ove najave", poručio je Al-Bagdadi na snimku s današnjim datumom. On je takodje rekao da će se pobunjenici uzdržati od napada tokom povlačenja američkih vojnika, ukoliko ono bude završeno za mesec dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.