Ponovo priveden lider Liberlanda

Izvor: Radio 021, 17.Maj.2015, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo priveden lider Liberlanda

Predsednika samoproglašene mikrodržave Liberland Vita Jedličku ponovo je uhapsila hrvatska policija pri pokušaju da dođe do teritorije svoje "države".

Kako prenosi Jutarnji list, pored Jedličke privedeno je još deset osoba, a ekspedicija je u dva čamca, registrovanim u Srbiji, pokušala da dođe do Liberlanda.

Na zvaničnim stranama Liberlanda na društvenim mrežama, navedeno je da je među privedenima bio i reporter Hrvatske televizije.

"Prema našim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << informacijama, jedino su reporteru HRT stavljene lisice", navode iz Liberlanda i ističu da su odvedeni u baranjsko mesto Draž. Tvrdi se da se u razrešavanje situacije uključio Liberlandov međunarodni pravni tim. "U ovom trenutku situacija je nejasna i još očekujemo vesti od pravnog tima ili predsednika", navode na stranici Liberlanda, uz najavu da bi Jedlička u nedelju mogao da se nađe na sudu u Belom Manastiru.

Jedlička je bio priveden i prošlog vikenda, a prekršajni sudija mu je odredio novčanu kaznu.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

NE ODUSTAJE: Opet uhapšen predsednik Liberlanda

Izvor: Kurir, 18.Maj.2015, 06:49

BEOGRAD - Predsednik mikrodržave Liberland, koja se nalazi na „ničijoj zemlji“ između Hrvatske i Srbije, Vit Jedlička iz Praga u subotu je ponovo uhapšen. Ovog puta bio je u društvu desetoro ljudi iz sedam različitih zemalja, među kojima se nalazio i hrvatski novinar...- Ekspedicija je sa...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.