Pompeo se nada mirovnom sporazumu u Avganistanu do 1. septembra

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2019, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo se nada mirovnom sporazumu u Avganistanu do 1. septembra

Državni sekretar SAD Majk Pompeo je danas rekao da se nada da će mirovni sporazum s talibanima u Avganiustanu biti postignut pre 1. septembra.

Pompeo je danas bio u iznenadnoj kratkoj poseti Kabulu, prvoj od septembra prošle godine, ;kada su SAD pokrenule mirovne pregovore avganistanskih vlasti i pobunjenika.

"Nadam se da ćemo imati mirovni sporazum pre 1. septembra. To je sigurno naš zadatak", rekao je Pompeo.

On je u Kabulu razgovarao s predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Avganistana Ašrafom Ganijem i s američkim generalom Skotom Milerom koji predvodi tamošnju misiju NATO.

Novi pregovori Vašingtona i talibana predviđeni su 29. juna u Dohi. Talibani odbijaju direktne pregovore s avganistanskim vlastima jer ih ne priznaju kao legitimne.

Pompeo je posetio Kabul na putu za Indiju u okviru turneje od Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata do Šri Lanke, Japana i Južne Koreje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pompeo se nada mirovnom sporazumu u Avganistanu do 1. septembra

Izvor: Danas, 25.Jun.2019

Državni sekretar SAD Majk Pompeo je danas rekao da se nada da će mirovni sporazum s talibanima u Avganiustanu biti postignut pre 1. septembra. Članak Pompeo se nada mirovnom sporazumu u Avganistanu do 1. septembra se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.