Pompeo o Iranu: Najveći sponzor terora, evropske kompanije beže

Izvor: RTS, 05.Nov.2018, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo o Iranu: Najveći sponzor terora, evropske kompanije beže

Državni sekretar SAD Majk Pompeo branio je u intervjuima koje je dao američkim televizijskim kanalima "Foks njuz" i "Si-Bi-Es njuz" odluku predsednika Donalda Trampa o vraćanju sankcija Iranu, koja stupa na snagu sutra.
U intervjuu za Foks njuz Majk Pompeo je odluku Bele kuće morao da brani od kritika pojedinih konzervativaca da Trampove sankcije, kako navodi ovaj kanal, "ne sežu dovoljno da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osakate iransku privredu".

"Sankcije koje će biti ponovo uvedene sutra najteže su sankcije ikada uvedene Islamskoj Republici Iran. Namera im je samo jedna – da najvećem svetskom sponzoru terora uskrate sposobnost da čini stvari poput onih koje su činili u poslednjih nekoliko nedelja", rekao je Pompeo ne precizirajući na kakvo delovanje Teherana konkretno misli.
Si-Bi-Es njuz podseća da su sankcije Iranu ukinute 2015. godine u skladu sa međunarodnim nuklearnim sporazumom sa tom zemljom, da bi Tramp ranije ove godine rešio da povuče SAD iz tog sporazuma.
U intervjuu tom kanalu Pompeo je rekao da "evropske kompanije već beže iz Irana".
"Evropske kompanije pobegle su iz Irana u velikom broju. Stotine biznisa napustilo je Iran. Ceo svet razume da su ove sankcije stvarne, da su važne, da podstiču šansu iranskog naroda da načini promene u Iranu koje oni tako očajnički žele i da zaustave Iran u tome da bogatstvo i novac koriste za nastavak podsticanja terora širom sveta", istakao je Pompeo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo o Iranu: Najveći sponzor terora, EU kompanije beže

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2018

Državni sekretar SAD Majk Pompeo branio je u intervjuima koje je dao američkim televizijskim kanalima "Foks njuz" i "Si-Bi-Es njuz" odluku predsednika Donalda Trampa o vraćanju sankcija Iranu, koja stupa na snagu sutra...U intervjuu "Foks njuzu" Pompeo je odluku Bele kuće morao da brani od kritika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Sankcije SAD protiv Irana stupile na snagu

Izvor: Vostok.rs, 05.Nov.2018

Vašington je ponovo uveo sankcije Iranu koje su do sada bile obustavljanjene potpisavanjem Zajedničkog sveobuhvatnog plana akcije o iranskom nukernom programu, potpisanog 2015. godine. Restriktivne mere uglavnom će uticati na izvoz nafte. U petak je Donald Tramp saopštio da su ove sankcije najteže...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.