Pomahnitali ubica pucao devojkama  u glavu

Izvor: Blic, 13.Mar.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomahnitali ubica pucao devojkama u glavu

Tim Kretčmer, 17-godišnji ubica koji je u sredu počinio masakr u mestu Vinenden blizu Štutgarta ubivši 15 ljudi pre nego što su ga policajci usmrtili, za svoje žrtve je većinom odabrao devojke iz škole „Albertvil” u koju je ranije išao.

„Činjenica da se mahom radi o ženskim žrtvama je značajna”, kazao je Herbert Reh, ministar policije Baden-Virtemberga. Kretčmer je usmrtio Hrvata Denisa Puljića. Kretčmerovi poznanici iz škole u koju je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prešao nakon što je napustio državnu školu „Albertvil” tvrde da je ubica imao devojku, ali da je ona nedavno raskinula s njim.

Tim Kretčmer, sedamnaestogodišnji ubica

„Ubica je većini žrtava pucao u glavu, što ukazuje na to da te devojke nisu bile slučajno odabrane mete”, naveo je Reh.

Ministar policije Baden-Virtemberga dodao je da se policiji nakon napada javio čovek iz Bavarske koji je u utorak uveče navodno četovao na internetu sa Kretčmerom i kazao je da mu je ubica na kraju četa napisao da mu je muka od života i da ovaj treba da zapamti ime mesta Vinenden, jer će o njemu čuti već sledećeg dana.

Direktor škole „Albertvil” uspeo je da nastavnike na početku napada alarmira šifrovanom porukom koja se koristi od masakra u školi u Erfurtu u aprilu 2002. kada je bivši učenik ubio 16 ljudi. Tako je bilans žrtava manji nego što je ubica želeo, pošto je u školi ukupno ispalio više od 100 metaka.

Fabijen B. koju je s Kretčmerom upoznao drug, kaže da se sumanuti ubica osećao kao žrtva mobinga. Pre samo tri nedelje joj je pokazao pismo koje planirao da pošalje roditeljima i u kojem je tvrdio da pati i da ne može da izdrži.

Drugi poznanik iz susedstva, navodi da je na zidovima Kretčemerove sobe bilo okačeno najmanje 30 komada vazdušnog oružja. Nemačka policija vrši istragu protiv Jerga Kretčmera, Timovog oca i biznismena iz sela Lojtenbah, koji bi mogao da bude optužen zbog toga što nije držao zaključan deo svoje bogate kolekcije oružja.

Hrvatski stonoteniser trenirao monstruma

Stonoteniser iz Hrvatske Marko Habijanec (34) trenirao je Tima Krečmera od 2000. do 2003. godine, piše Jutarnji.hr.

"Šokiran sam. Poznavao sam to dete. Mali, bucmasti dečak plave kose, koji je nosio naočare. Dolazio sam mu u kuću, učestvovao u njegovim sportskim uspesima... Ne mogu da verujem da je Tim mogao da učini tako nešto", rekao je Habijanec, koji je Krečmera upoznao 1998, nakon što je svoju sportsku karijeru nastavio u Nemačkoj.

"Na treninzima se pravio pametan, jer je uvek želeo da bude u pravu. Mislio je da zna sve o svemu", ispričao je Habijanec, dodajući da su njegovi roditelji bili imućni i da su živeli u velikoj vili.

Prema Habijančevim rečima, očev arsenal oružja uvek je bio dostupan detetu, pa je tako jednom Tim sam doneo pištolje da mu pokaže. Habijanec smatra da je Tim pogrešno vaspitan, jer su mu roditelji ispunjavali svaku želju.

"Veliki uticaj na Tima imao je njegov otac, koji mu je usadio mišljenje da se sve može kupiti novcem i da ne preza ni pred čim kako bi ostvario svoje želje", rekao je Habijanec.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.