Izvor: B92, 02.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljski novinar ostaje u svom listu

Varšava -- Poljski novinar, koji je otpušten zbog objavljivanja spiska agenata komunističkog DB-a, nastaviće da piše za svoj list.

Glavni urednik "Žečpospolite", za koji je radio Bronjislav Vildštajn, Gžegož Gauden, povukao je otkaz zbog protesta redakcije i najave otpuštenog novinara da neće otići dobrovoljno, već da će se braniti pred sudom.

Novinar "Žečpospolita"optušten je jer neovlašćeno izneo spisak sa imenima 240.000, Taj spisak na kojem su i agenti državne bezbednosti, ali i žrtve koje nisu sarađivale, ouzburkao je poljsku javnost. Takve spiskove, veće je objavila čepka i to na internetu, a prošle godine delimično je to učinila i Slovačka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.