„Poljska danas postoji zahvaljujući pobedi Sovjetskog Saveza u Drugom svetskom ratu“

Izvor: Vostok.rs, 28.Jan.2020, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Poljska danas postoji zahvaljujući pobedi Sovjetskog Saveza u Drugom svetskom ratu“

Poljska nikad ne može da vrati Rusiji dug za oslobođenje od nacista, izjavio je ambasador Ruske Federacije u Poljskoj Sergej Andrejev u Aušvicu. Rukovodstvo Poljsko često tvrdi da Rusija, pored Nemačke, treba da plati Poljskoj štetu koju je ta pretrpela pretrpela za vreme Drugog svetskog rata.
Putin: Zločini nacista i njihovih pristalica ne mogu se oprostiti niti zaboravitihttps://t.co/DjDGkwSzp7
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 27, 2020 „Mi o tome imamo svoje mišljenje. Poljska danas postoji zahvaljujući pobedi Sovjetskog Saveza u Drugom svetskom ratu. Da nije bilo te pobede, ne bi bilo ni Poljske, niti bi bilo Poljaka na toj teritoriji. Poznato je kakvu su sudbinu šefovi Trećeg rajha spremali za ovu zemlju i njen narod“, rekao je Andrejev. „Zato, ako govorimo o dugu, Poljska nikad ne može da vrati dug Rusiji i drugim državama bivšeg Sovjetskog Saveza“, dodao je on.
 
RT: „Ljudi žele da znaju istinu“: Veteran Crvene armije o oslobađanju Aušvica i prekrajanju istorijehttps://t.co/vDIAUSxt0y
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 27, 2020 Andrejev je naglasio da „pokušaji prekrajanja istorije Drugog svetskog rata nisu ništa novo“. „Sada se približava 75. godišnjica pobede sovjetskog naroda u Drugom svetskom ratu. Još jednom će se ceo svet podsetiti ko je najaktivnije učestvovao u formiranju posleratnog sistema međunarodnih odnosa“, rekao je on.
Puškov: Ako neko treba da plati, onda je to Poljska, za oslobađanje od Hitlera, što je nas koštalo 600.000 životahttps://t.co/MSkx9lre5u
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 27, 2020 „To, naravno, nije u skladu sa sadašnjim viđenjem naših zapadnih partnera, oponenata, o tome kako treba da izgleda današnji svet“, zaključio je Andrejev.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Đorđević i Harčenko o unapređenju bilateralne saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2020

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasador Ruske federacije Aleksandar Bocan - Harčenko razgovarali su danas o budućim zajedničkim aktivnostima i projektima koji su u nadležnosti Ministarstva za rad...Đorđević je predložio sagovorniku da zajedno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.