Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska: Pronađen trag eksploziva na ostacima aviona Kačinjskog

Poljska komisija za istragu pada aviona kod Smolenska, kada je 2010. godine poginuo predsednik Leh Kačinjski, saopštila je da je pronađen trag eksploziva na ostacima aviona, prenosi agencija RAR.


Kako se navodi, tragovi eksploziva su pronađeni i na telima žrtava, iako na mestu pada ništa slično nije utvrđeno.


Ministar odbrane Poljske Antoni Mačerevič, koji ujedno i prevodi ovu komisiju, u više navrata ja govorio da bi uzrok pada mogao biti eksploziv. 


Uprkos tome, stručnjaci u oktobru prošle godine nisu potvrdili njegove reči, iako su ocenili da je jedan registrator leta aviona zabeležio izuzetno jak izliv energije.


Ruske vlasti su u više navrata saopštile da nisu ni na koji način umešane u pad aviona, dok je predsednik Vladimir Putin sve te optužbe ocenio kao besmislene.


On je ujedno predložio poljskim vlastima da odgovorne za potencijalno podmetanje bombe u avion „potraže kod svoje kuće“.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.