Izvor: B92, 26.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska: "Da, ali..." za toples

Varšava -- Informacija da je sunčanje u toplesu ili bez odeće u Poljskoj kažnjivo izazavala nedoumice i kontroverze.

Na poljskim plažama na Baltiku nudisti mogu da se sunčaju na nudističkim plažama, na javnim je dozvoljen i toples, ali ako se ostalima ne svide tako izložene gole grudi, imaju pravo da pozovu policiju.

"Nema zabrane toplesa. Nije istina, nemamo nameru da kažnjavamo sunčanje u toplesu na javnim plažama. Takvog naređenja nema", kaže portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policije u Gdanjsku Jan Košćuk.

Obaveštenje policije u Pomeraniji pred početak sezone, da će ovog leta policajci biti zaduženi da ljubazno zamole nudiste da se povuku na nudističke plaže, po sistemu "rekla-kazala" pretvorilo se u glasinu da kazna čeka svaku damu koja bi na plaži pokazala grudi. Neki mediji u Češkoj pogrešno su preneli da će nudisti biti proterani sa poljskih plaža.

Dok nudisti mogu da se sunčaju i kupaju na svojim plažama, sunčanje u toplesu na javnim plažama ipak nosi izvestan rizik jer oni kojima se ne svidi da gledaju obnažene grudi na javnoj plaži imaju pravo da pozovu policiju.

"U tom slučaju osobu možemo da kaznimo, a ako ne prihvati, stvar može da završi i na sudu", kaže za današnje izdanje regionalnog lista Glos Pomoža komandant policije u poljskom letovalištu Ustka Gžegož Gadoš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.