Poljanski: Gutereš nije pomenuo ko je bombardovao Hirosimu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2022, 23:03

Poljanski: Gutereš nije pomenuo ko je bombardovao Hirosimu

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski rekao je danas da generalni sekretar UN Antonio Gutereš treba da imenuje odgovorne za atomsko bombardovanje Hirošime, 6. avgusta 1945. godine.

Gutereš je danas u Japanu prisustvovao ceremoniji sećanja na žrtve bombardovanja Hirošime i Nagasakija, rekavši da tragedija nikada ne sme da se zaboravi i dodao da "nuklearnom oružju nije mesto na planeti", prenela je agencija RIA Novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Poštovani generalni sekretaru, svet takođe nikada ne sme da zaboravi da su ovaj zločin počinile Sjedinjene Američke Države, jedina zemlja koja je upotrebila atomsku bombu protiv civila. Bilo bi u redu da ste i ovo pomenuli u svojim izjavama", istakao je Poljanski na Tviteru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.