Poljaci će po standardu sustići Nemce tek 2063. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci će po standardu sustići Nemce tek 2063. godine

VARŠAVA- Poljaci čije bogatstvo danas dostiže 55 odsto proseka Evropske unije moći će da se pohvale da su po standardu sustigli Nemce tek 2063. godine, proračunali su na osnovu novih podataka Evrostata poljski mediji.

Od Poljske su siromašnije samo nove balkanske članice EU, Rumunija i Bugarska, a staru Evropu i prve susede Nemce ili žitelje Velike Britanije u koju je u gastarbajtere otišlo najviše Poljaka, Poljska sustiže veoma sporo.

U proseku tempom od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedan odsto godišnje, te bi kada se uzme u obzir paritet kupovne moći Poljaci tek za dve generacije dostigli prosek EU.

Po tim proračunima tek za 55 godina, dakle 2063. godine prosečni gospodin Kovalski moći će po standardu i bogatstvu da se meri sa susedom Nemcem.

Proseku EU približavaju se Slovenci i Kiprani a za njima su Česi čija zemlja je već po standardu pretekla neke stare članice EU, recimo Portugaliju i dostiže 80 odsto evropskog proseka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poljaci će po standardu sustići Nemce tek 2063. godine

Izvor: EMportal, 18.Dec.2008

Poljaci čije bogatstvo dostiže 55 odsto proseka Evropske unije moći će da se pohvale da su po standardu sustigli Nemce tek 2063. godine, proračunali su na osnovu novih podataka Evrostata poljski mediji.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.