Izvor: B92, 19.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politički manevri i auto-bombe

Bagdad, Vašington -- Najmanje 15 osoba je poginulo jutros, a 20 je povređeno u eksploziji automobila-bombe na pijaci u blizini Bagdada.

Agencija AFP je javila da su sve žrtve i povređeni civili, kao i da medju njima ima žena i dece. U međuvremenu, u uspešnom političkom manevru da odbije kritike na račun načina vođenja rata u Iraku, republikanska većina u Predstavničkom domu Kongresa SAD predložila je rezoluciju koja predviđa povlačenje američkih vojnika, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatim skoro jednoglasno odbijena.

Republikanci, koji su predstavili iznenađujuću rezoluciju samo nekoliko sati pred početak prazničnog vikenda uoči Dana zahvalnosti, saopštili su da je namera glasanja bila da se pokaže podrška američkim snagama u Iraku.

Najmanje 30 osoba poginulo u napadu samoubice

Najmanje 30 osoba je poginulo dok je više desetina ranjeno u napadu bombaša samoubice koji se dogodio tokom sahrane u mestu Abu Said.

Agencija Rojters navodi da je u napadu poginulo najmanje 35 osoba dok ih je 50 ranjeno. Samoubica je automobilom napunjenim eksplozivom uleteo u šator u kojem je jedna šiitska porodica primala izjave saučešća. Napad se dogodio u selu sa većinskim šiitskim stanovništvom, oko 90 kilometara udaljenom od Bagdada.

"Ima puno mrtvih i ranjenih", izjavio je jedan od očevidaca napada koji je dodao da je među ranjenima i starešina sela kao i njegova dva brata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.