Policija u Sidneju oslobodila žensko roblje

Izvor: Blic, 07.Mar.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u Sidneju oslobodila žensko roblje

Australijska policija razbila je međunarodni lanac krijumčarenja žena i oslobodila 10 žena iz Južne Koreje koje su bile prisiljene da prekovremeno rade u bordelima u Sidneju, prenosi BBC.



U ovoj policijskoj akciji uhapšeno je pet osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudi i nametanje dužničkog ropstva. Policija kaže da su žene na prevaru bile dovedene u Australiju gde su u legalnim bordelima morale da rade i po 20 sati dnevno.

Kako saopštava policija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << one su se samovoljno bavile prostitucijom, ali su im po dolasku u Australiju oduzeti pasoši i bile su prevarene o uslovima rada.

Među uhapšenim osobama su i dve žene, državljanka Južne Koreje i državljanka Australije, koje su, prema saopštenju policije, šefovi kriminalne grupe koja je zarađivala skoro tri miliona dolara godišnje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.