Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jul.2019, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u Hongkongu pretresla laboratoriju za proizvodnju eksploziva kućne izrade

Policija u Hongkongu pretresla je laboratoriju za proizvodnju eksploziva kućne izrade pre protesta koji su zakazani za nedelju u toj poluautonomnoj kineskoj teritoriji.

Tamošnji mediji preneli su da su u laboratoriji pronađeni baneri na kojima se nalaze poruke protiv zakona o ekstradiciji koji je i uzrok višenedeljnih demonstracija u Hongkongu, međutim policija je saopštila da ;nisu pronašli konkretne dokaze koji bi povezali eksploziv i proteste.

Mediji su objavili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i da je uhapšen 27-ogodišnji mladić.

Policija je saopštila da se istraga nastavlja i da će možda uslediti još hapšenja. Oni su rekli da su u raciji pronađena dva kilograma aceton peroksida.

Stručnjaci kažu da je eksploziv kućne izrade veoma nestabilan i izuzetno moćan.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Policija u Hongkongu pretresla laboratoriju za proizvodnju eksploziva kućne izrade

Izvor: B92, 20.Jul.2019

Policija u Hongkongu pretresla je laboratoriju za proizvodnju eksploziva kućne izrade pre protesta koji su zakazani za nedelju...Tamošnji mediji preneli su da su u laboratoriji pronađeni baneri na kojima se nalaze poruke protiv zakona o ekstradiciji koji je i uzrok višenedeljnih demonstracija u Hongkongu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.