Policija otkrila nove detalje o morbidnom sakupljaču polnih organa iz Hrvatske

Izvor: 24sata, 16.Avg.2014, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija otkrila nove detalje o morbidnom sakupljaču polnih organa iz Hrvatske

Pedesetdvogodišnji radnik Odeljenja patologije Opšte bolnice u Slavonskom Brodu priznao je policiji da je mrtvacima odsecao polne organe i odnosio ih kući gde ih je čuvao u formalinu, piše Jutarnji list.

Dve veće tegle u kojima su bili delovi ljudskih polnih organa pronađene su ove nedelje u kući u Vrhovinama kod Slavonskog Broda, čiji je suvlasnik donedavno bio medicinski tehničar čiji su inicijali I.P.

"Jutarnji list", pozivajući se na nezvanična saznanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << navodi da je I.P. priznao da je počinio krivično delo koje mu stavljaju na teret.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni u više navrata nakon završenih obdukcija ostajao sam radi šivenja leševa i pripremanja za sahranu.

Tada bi nožem, kojim se obavlja obdukcija, odsecao polne organe s mrtvih osoba, odnosio kući i odlagao u tegle u koje je prethodno sipao formalin, navodi "Jutarnji".

U brodskoj policiji su naveli da je reč o delovima "najverovatnije muškog tela".

Otkriven morbidni kolekcionar

Osumnjičeni je poslednjih nekoliko meseci bio zaposlen u bolnici u Slavonskom Brodu na odeljenju patologije. Reč je o 52-godišnjem muškarcu, hrvatskom branitelju, koji je radio i u Hitnoj pomoći, gde je pre nekoliko godina dobio otkaz pa se pre par meseci zaposlio u bolnici kao pomoćni radnik.

Nakon privođenja i saslušanja osumnjičeni je pušten na slobodu, a protiv njega će biti podnešena krivična prijava zbog povrede mira pokojnika, zbog čega mu preti dvogodišnja zatvorska kazna.

Vrlo brzo se saznalo da su osumnjičenog pre dva meseca prijavila dvojica lekara upravi brodske bolnice gde su izneli svoja zapažanja o njegovom neprimernom ponašanju. Prijava je bila bez efekta, a lekarima je rečeno da ga ostave na miru s pitanjem da li žele da čovek ostane bez posla.

Navodno, po Slavonskom Brodu se priča je da menjao tela pokojnika, a i da je imao problema sa alkoholom.

Još uvek se ne zna koliko je polnih organa osumnjičeni držao u svom stanu kao ni koliko tela pokojnika je oskrnavio. Ne zna se ni od koga je policija dobila dojavu za ovaj slučaj.

Upravnik bolnice: “Izuzetno nam je žao, svi smo neprijatno iznenađeni“

Upravnik slvonskobrodske bolnice Tihomir Biščević izrazio je žaljenje što je radink bolnice osumnjičen za krađu ljudskih organa. Biščević je rekao navinarima da u ovom trenutku ne zna koliko je bilo slučajeva skrnavljenja pokojnika.

Kako je ceo slučaj vrlo osetljiv za porodice pokojnika čija su tela oskrnavljena, Biščević očekuje da će bolnica biti "pritisnuta" i odštetnim zahtevima.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Priznanje morbidnog kolekcionara: Odsecao polne organe s mrtvih osoba, odnosio ih kući i odlagao u tegle

Izvor: Svet, 16.Avg.2014

Pedesetdvogodišnji radnik Odeljenja patologije Opšte bolnice u Slavonskom Brodu priznao je policiji da je mrtvacima odsecao polne organe i odnosio ih kući gde ih je čuvao u formalinu. Dve veće tegle u kojima su bili delovi ljudskih polnih organa pronađene su ove nedelje u kući u Vrhovinama kod...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.