Izvor: Blic, 20.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija istražuje smrt 11 novorođenčadi u Sarajevu

Tužilaštvo Kantona Sarajevo pokrenulo je istragu na dečijem odelenju bolnice Koševo u tom gradu nakon što je obavešteno da je u proteklih 19 dana aprila umrlo 11 novorođenčadi, saopštio je glavni kantonalni tužilac Branko Šljivar.

"Postoji saznanje da je samo u proteklih 19 dana na Odeljenju neonatologije umrlo 11 beba" -naveo je on u saopštenju koje je objavila današnja sarajevska štampa. Tužilaštvo Kantona Sarajevo pokrenulo je istragu nakon što je primljena informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je 17. aprila na Odelenju neonatologije koševske bolnice preminulo novorođenče staro 16 dana Nejra Malagić i da " ima još takvih slučajeva"-navodi se u saopštenju. "Izvršena je obdukcija leša Nejre Malagić u Zavodu za patologiju u Tuzli.

Radnici policije MUP-a Kantona Sarajevo u skladu sa naredbom Tužilaštva preduzeli su više istražnih radnji u prostorijama dečijeg odelenja koševske bolnice i tragaju za svim nformacijama o sličnim slučajevima koji su se u poslednje vreme desili". Generalni direktor kantonalnog Medicinskog centra u Sarajevu prof. dr Faris Gavrankapetanović izjavio je da je "napravljena detaljna analiiza i utvrđeno da je sve sprovedeno u skladu sa dobrom kliničkom praksom " precizirajući da je " procedura lečenja bila korektna" . Dodao je da su predstavnici Tužilaštva i policija zaplenili orginalnu dokumentaciju ,odnosno istorije biolesti i bili u mrtvačnici sarajevskog kliničkog centra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.