Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija: U nasilju u Parizu povređeno 133, privedeno 412

U nasilju u Parizu koje je izbilo tokom protesta pokreta "Žuti prsluci" povređeno je 133, a 412 ljudi je privedeno, saopštila je danas pariska policija novi bilans nereda.

Policija je od ukupnog broja privedenih u pritvoru zadržala njih 378, navodi se u saopštenju i dodaje da su od 133 povređenih njih 23 pripadnici snaga bezbednosti.

Juče, tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << celog dana se sukobljavali demonstranti i policija u zapadnom delu i u centru glavnog grada Francuske, koji su izgledali kao bojna polja.

Protest protiv povećanja taksi na gorivo i visokih troškova života pretvorio se u nerede, demonstranti u žutim saobraćajnim prslucima palili su kola, lomili prozore, pljačkali prodavnice i i išarali Trijmfalnu kapiju raznobojnim grafitima.

Predsednik Emanuel Makron je iz Buenos Ajresa gde je učestvovao na samitu G20 osudio nasilje i rekao da će danas odmah po povratku iz Argentine biti održan sastanak s vladom. Premijer Eduar Filip je otkazao put u Poljsku na godišnju konferenciju UN o klimi.

Pokret "Žuti prsluci" organizuje proteste širom Francuske od 17. novembra zbog najavljenog povećanja taksi na gorivo u sklopu ekoloških mera, ali se protest pretvorio u opšti izraz nezavodoljstva građana politikom predsednika Makrona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.