Policija Hongkonga uhapsila dva nemačka studenta

Izvor: B92, 15.Nov.2019, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija Hongkonga uhapsila dva nemačka studenta

Dva nemačka studenta uhapšena su u Hongkongu zbog "nezakonitog okupljanja" u okviru demonstrancija za demokratske reforme.

Nemci, od 22 i 23 godine, uhapšeni su u četvrtak, dodala je policija Hongkonga koja se pet meseci suočava sa protestima.

Policija nije navela identitet nemačkih studenata precizirajući da su optuženi i za kršenje zabrane nošenja maske, koju obično nose demonstranti.

Nemačko Ministarstvo inostranih poslova potvrdilo je vest o hapšenju studenata, ali nije navelo identitet, niti razlog hapšenja.

Nemački list Bild preneo je da mladi Nemci borave u Hongkongu u okviru razmene studenata.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Policija Hongkonga uhapsila dva nemačka studenta

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2019, 01:09

Dva nemačka studenta uhapšena su u Hongkongu zbog "nezakonitog okupljanja" u okviru demonstrancija za demokratske reforme koje mesecima parališu tu bivšu britansku koloniju, saopštila je danas tamošnja policija...Nemci, od 22 i 23 godine, uhapšeni su u četvrtak, dodala je policija Hongkonga koja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.