Policija Hongkonga privela 206 demonstranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija Hongkonga privela 206 demonstranata

Policija Hongkonga privela je 206 učesnika demonstracija koji su održani tokom vikenda, saopšteno je danas na konferenciji za medije predstavnika policije.

"Privedeno je 148 muškaraca i 58 žena u vezi sa nedozvoljenim okupljanjem, izazivanjem požara, uništavanjem imovine, nošenjem oružja i nanošenjem telesnih povreda", rekao je Kun Vinčen iz hongkoške policije, prenosi Tass.

Policija je, inače, za razbijanje demonstracija upotrebila suzavac.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protestima je učestvovalo nekoliko desetina ekstremnih demonstranata s maskama, koji su podmetnuli požar u jednom restoranu i uništili jednu filijalu Kineske banke.

Protest je tokom vikenda organizovan u parku Kovlon, ali policija je navela da skup nije dozvoljen i naložila demonstrantima da se raziđu.

Pošto oni to nisu učinili, policija je upotrebila suzavac, prenosi AP.

Protesti u Hongkongu počeli su pre nekoliko zbog najave promene zakona o izručenju, ali su u međuvremenu prerasli u antivladine nasilne proteste, povremeno nasilne. Predlog zakona je povučen, ali se protesti nastavljaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hongkong: Privedeno 206 demonstranata

Izvor: B92, 28.Okt.2019

Policija Hongkonga privela je 206 učesnika demonstracija koji su održani tokom vikenda, saopšteno je na konferenciji za medije predstavnika policije..."Privedeno je 148 muškaraca i 58 žena u vezi sa nedozvoljenim okupljanjem, izazivanjem požara, uništavanjem imovine, nošenjem oružja i nanošenjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.