Policajac kojije ubio afroamerikanku u kući dao otkaz

Izvor: Večernje novosti, 15.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac kojije ubio afroamerikanku u kući dao otkaz

Aron Din, beli policajac koji je ubio jednu Afroamerikanku u njenom domu kada je odgovorio na dojavu o mogućoj provali, reagovao je neprimereno i dao je otkaz ne čekajući da bude otpušten Aron Din, beli policajac koji je ubio jednu Afroamerikanku u njenom domu kada je odgovorio na dojavu o mogućoj provali, reagovao je neprimereno i dao je otkaz ne čekajući da bude otpušten, saopštio je danas šef policije u američkom gradu Fort Vortu. Atatijana Džeferson (28) ubijena >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je u subotu ujutro dok je sa osmogodišnjim nećakom igrala igrice, kada ju je pogodio metak koji je doleteo kroz prozor. Na snimcima kamere na opremi policajca vidi se da se Din nije predstavio kao policajac i da je puco dve sekunde nakon što je uzviknuo ženi da pokaže ruke.PROČITAJTE JOŠ - DRAMA U NjUJORKU: Četiri osobe ubijene, troje ranjeno ispred noćnog kluba (FOTO / VIDEO) Policajac je došao na mesto događaja nakon što je komšija nešto posle 02.00 sata prijavio da je video otvorena ulazna vrata kuće, prenosi AP. Na snimku se čuje kako Din viče: "Podigni ruke! Pokaži ruke!", ali se ne čuje da se identifikovao kao službeno lice. Vidi se kako dve sekunde nakon upozorenja puca kroz prozor. Atatijana Džeferson proglašena je mrtvom nekoliko minuta kasnije. Iz policijske stanice Fort Vorta saopštili su da je policajac pucao pošto je "uočio pretnju", ali nije navedeno zbog čega se osećao ugroženo. Šef policije Ed Kraus izjavio je da bi Din bio otpušten da sam nije dao otkaz. Porodica ubijene Afroamerikanke zahtevala da Din bude otpušten i uhapšen. "Morali su da razmišljaju o tome da je to nečija ćerka, da je neko voli. Sigurno je postojao bolji način. Nije moralo da dođe do ovoga", rekao je otac žrtve. Atatijana Džeferson je završila biologiju na Univerzitetu "Ksavier", a radila je za kompaniju koja se bavi prodajom medicinske opreme.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Beli policajac pucao na crnkinju u njenoj kući Teksasu, optužen za ubistvo

Izvor: VOA, 15.Okt.2019

Policajac iz Teksasa Eron Din, koji je u subotu - prema tvrdnjama policije - otvorio vatru i usmrtio crnkinju u njenoj kući, uhapšen je u ponedeljak, nekoliko sati pošto je dao otkaz, a zadržan je u zatvoru, jer je protiv njega podignuta optužnica za ubistvo.  Din, koji je belac, radio je u...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.