Policajac koji je ubio berlinskog teroristu: Strah je reakcija, hrabrost je odluka! (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 24.Dec.2016, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac koji je ubio berlinskog teroristu: "Strah je reakcija, hrabrost je odluka"! (FOTO, VIDEO)

Policajci koji su ubili Tunižanina Anisa Amrija, osumnjičenog za napad u Berlinu, postali su heroji nacije.

Premijer Italije Paolo Džentiloni, izrazio je duboko poštovanje za dvojicu policajaca koji su zaustavili teroristu koji je odgovoran za smrt 12 osoba u Berlinu.

Luka Skata je u službi nepunih devet meseci i već je postao omiljeni italijanski predstavnik reda i zakona.

>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

Milano: Ubijen osumnjičeni za napad u Berlinu

"Od danas, Milano je siguran grad", napisao je na svojoj Fejsbuk stranici.

Njegov moto glasi:"Strah je reakcija, hrabrost je odluka", napisao je Luka.

Anis Amri je vozio kamion kojim je na božićnom vašaru u Berlinu usmrćeno 12, a ranjeno skoro 50 ljudi, da bi pobegao u Milano, tvrdi italijanska antiteroristička policija (DIGOS).

Potom je otišao na sever grada, gde ga je zaustavila policija na ulici zbog rutinske kontrole dokumenata.

Amri je izvadio pištolj, povikao "Alah Akbar" (Alah je veliki) i pucao u policajca Kristijana Muvia (36), koji je zadobio povredu ramena.

Snimak napada u Berlinu: Zabeležen trenutak kada je šleper uleteo među ljude! (VIDEO)

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Marko Miniti, zahvalio se Muviu i Skati, rekavši da su obojica mladića neverovatni ljudi koji su obavljajući svoju dužnost učinili veliku stvar za zajednicu.

"Želeo bih da se zahvalim svima iz bezbednosnih službi ove zemlje. Italija je ponosna na njih. Da bi policija identifikovala ovakve osobe i likvirirala ih, znači da sistem funkcioniše. Nije jednostavno izboriti se sa terorizmom na ovakvom nivou, a ova dvojica oficira su pokazala hrabrost i izvanredne profesionalne sposobnosti, izjavio je premijer Džentiloni.

Grazie a Christian Movio e Luca Scata', due giovani agenti che fanno onore a tutte le forze dell'ordine

"Dok je bezbednost na visokom nivou, pretnje ne treba potcenjivati, ali šta god da se desi građani trebaju da znaju da je vlada tu za njih", dodao je premijer.

Napadač iz Berlina živeo kod Srbina! (FOTO)

Bullet hole in the uniform of the policeman wounded in the shoot-out with Anis Amri. Now having surgery but not in a critical condition pic.twitter.com/BOx8lF9QwZ

— Polizia di Stato (@poliziadistato) 23. децембар 2016.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.