Polarnom medvedu Knutu prete smrću

Izvor: Blic, 20.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polarnom medvedu Knutu prete smrću

Zoološki vrt u Berlinu pozvao je juče čuvare da zaštite polarnog medu Knuta nakon što su dobili pretnju smrću.

Zoološka bašta, koja je imala voše od 15,000 posetalaca dnevno otkad se četvoromesečni meda prvi put pojavio u javnosti prošlog meseca, saopštila je da primila pretnju faksom u sredu. U pretnji je pisalo:”Knut je mrtav. Četvrtak u podne”. Policija je saopštila da će ispitati ogradu oko Knuta, ali je demantovala prvobitne izveštaje da će štititi medveda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zoološki vrt je, međutim, potvrdio da su stugli čuvari koji će štititi medveda.

Potparol policije je izjavio da će policajci reagovati ukoliko se utvrdi konkretna pretnja. "Knut je možda samo životinja, ali u isto vreme on je i zvezda, stoga je policija spremna da ga zaštiti”, rekao je portparol policije.

Ova vest je vratila Knuta na naslovne strane, iako je retko i odlazio sa njih, otkad se rodio u decembru. Njegovo ime nose kreditne kartice i igračke. O njemu je napisana i pop pesma. Knut je nedavno bio i na naslovnoj strani nemačkog "Venity Fair” i redovno se pojavljuje u televizijskim emisijama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.