Polanski pušten uz kauciju

Izvor: Blic, Srna, 04.Dec.2009, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polanski pušten uz kauciju

Poznati režiser Roman Polanski oslobođen je danas uz kauciju i otpraćen u svoju vilu u švajcarskom skijaškom centru Gštad, navodi u saopštenju švajcarsko Ministarstvo pravde.

Dve crne limuzine sa zatamljenim staklima stigle su danas u vilu Polanskog u Gštadu, javlja dopisnik agencije Frans pres.

Francusko-poljski režiser je, iz bezbednosnih razloga i radi lične zaštite, uoči prebacivanja u kućni pritvor u Gštadu premešten juče iz zatvora u Vinterturu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 25 kilometara od Ciriha, na nepoznatu lokaciju.

Polanski će se u kućnom pritvoru nalaziti dok švajcarske vlasti ne odluče da li će ga izručiti SAD, koje ga traže zbog optužbe za seksualni odnos sa 13-godišnjom djevojčicom 1977. godine.

Sineasta će morati i da nosi elektronsku narukvicu kojom će biti praćeno njegovo kretanje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Polanski u kućnom pritvoru u Gštadu

Izvor: B92, 04.Dec.2009

Cirih -- Reditelj Roman Polanski prebačen je u svoju vilu u švajcarskom turističkom centru Gštad, gde će u kućnom pritvoru čekati odluku o ekstradiciji u SAD... Švajcarsko ministarstvo pravde navelo je da se Polanski "obavezao da ni u jednom trenutku ne pređe granicu svog poseda". Do eventualnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.