Izvor: B92, 23.Jan.2010, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polančec čeka rešenje o istrazi

Zagreb -- Bivši hrvatski vicepremijer i ministar privrede Damir Polančec čeka rešenje o istrazi zbog nezakonitosti u poslovanju, koje je doneo USKOK.

Polančec i njegov advokat Anto Nobilo ne komentarišu detalje istrage Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala i ističu da nisu dobili nikakvo rešenje. Zbog toga, po Nobilovim rečima, Polančec "još ne može početi slagati temelje svoje odbrane".

Bivšeg ministra privrede mediji već duže vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povezuju s malverzacijama u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji "Podravka", čije je bivše vođstvo, ali i neki njihovi poslovni partneri, već tri meseca u pritvoru i pod istragom zbog zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Polančec je radio u toj firmi od 1992. godine, pet godina kasnije postao je direktor jednog od odeljenja kompanije, a u martu 2000. ulazi u upravu "Podravke".

Godine 2005. počeo je karijeru u vladi Ive Sanadera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.